Pull apart hleb sa začinima


Sastojci:

400 g + 20 g brašna za hleb
300 ml mlećenice
50 g otopljenog putera
1 jaje
1/2 kašičice soli
7 g suvog kvasca
1 kašičica šećera

Sastojci za premazivanje:
60 g putera
7-8 čena pasiranog belog luka
2 kašike sitno seckanog peršuna ili mirisnih biljki po vašem izboru

Za premazati testo:
1 umućeno žumance
1 kašika mleka

1. Zagrejati mlaćenicu da bude mlaka,dodati kvasac i kašičicu šećera,sve to dobro sjediniti i ostaviti da se kvasac digne.

2. U posudu za mešenje staviti 400 g brašna,malo umućeno jaje, otopljen puter, nadošli kvasac,so i sve to mesiti sa rukom dok ne počne da se odvaja od stranica zdele.

3. Isipati testo na radnu površinu i mesiti ga dok ne dobijete lepo glatko testo, možda ćete morati da dodajete po malo brašna od onih 20 g.

4. Testo oblikujte u loptu, vratite ga u posudu za mešenje i premazati ga sa malo ulja.Pokriti sa providnom folijom i ostaviti da se testo  udupla.

5. Dok testo raste, u manji tiganj otopiti puter i dodati pasirani beli luk i pržiti ga dok ne osetite da miriše, pazite da ga ne izgorite. Skloniti sa vatre i u hladno dodati iseckani peršun, sve zajedno promešati.

6. Naraslo testo isipati na radnu površinu, koju smo blago pobrašnili, i premesiti ga još jednom. Uz dodatak po malo brašna testo rastanjite u pravougaonik malo tanje od pola cm debljine, testo je veoma lepo za rad i dok ga radite imaćete puno mehurića po njemu.

7. Premazati testo sa smesom od začina i iseći na 6 jednakih lenti.

8. Svaku lentu staviti jednu preko druge i oštrim nožem iseći na 6 delova ( ja sečem na 6 jer mi je pleh uži a duži a vi ako imate širi pleh a kraći, isecite na 4 delova )

9. Pleh,dužine 32cm X 6cm dobro podmazati ( ja koristim sprej za pečenje ) i svaku hrpicu ređati sečenom stranom na dole ( mada su sve strane sečene ),pošto je moj pleh malo veći ja sam ostavila malo razmaka između, prilikom narastanja po drugi put to se popunilo.

10. Pokriti providnom folijom i ostaviti da raste dok ne popuni pleh.

11. Naraslo testo premazati sa jednim umućenim žumancetom koje ste umutili sa 1 kašikom mleka i peći na 180-185*C oko 35 do 40 minuta dok vam lepo ne porumeni.

12. Prilokm pečenja ćete morati da ga prekrijete papirom za pečenje da vam ne izgori.

13. Pečeni hleb ostavite desetak minuta u plehu da se prohladi,izvrnuti na žicu i još malo ohladiti i poslužiti.Po želji ga možete premazati sa otopljenim puterom pre služenja.


Prijatno!!!!!!

4 thoughts on “Pull apart hleb sa začinima

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s