Džem od krušaka sa limunom i ruzmarinom

 

Image

Sastojci:

cup = 250 ml
8 šolja očišćenih zrelih krušaka, viljamovke
2 kašičice limunove korice, sitno narendane
125 ml svežeg limunovog soka
3 šolje šećera
1 šolja meda
2 kašičice seckanih ruzmarinovih listića

Priprema:
1.  U veću šerpu, staviti očišćene, i na kocke nasečene kruške.

2.  Dodati im naribanu koricu i sok od limuna, sećer i med.

3.  Pustiti da provri na osrednjoj temperaturi, stalno mešajuci da se šećer otopi.

4.  Smanjiti temperaturu, dodati naseckani ruzmarin pa krčkati 25 do 28 minuta, mešajući češće, 5 minuta pred kraj kuvanja moraćete stalno da mešate, jer počinje da se zgušnjava pa da vam ne izgori.

5.  Skuvani džem sipati u čiste sterilizovane i vruće tegle.

6.  Okolo tegli očistiti od džema, zatvoriti ih, pa ih vruće staviti u šerpu u kojoj je vruća voda, pustiti da provri, pa ih kuvati 10 minuta, ali počnite da brojite vreme, kada voda provri.

7.  Pasterizovane tegle sa džemom staviti na žicu i ostaviti da se ohladi.
8.  Bon Appetit!!!

Recept je iz magazina Better Homes and Gardens

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s