Tiho pečen paradajz sa belim lukom i oreganom

Image

Ovaj pečeni paradajz smo jeli proše godine kada smo bili u Philadelphiji kod prijatelja u posetu, ove godine kad su nam bili u poseti bila sam vrlo zainteresovana za taj recept po kom je ona pravila, posto nemam začine koje je moja prijateljuica koristila, odustala sam od pravljenja tog recepta, dok mi ih ne pošalje. U petak sam kupila jednu malu knjigu recepata „iz kuhinje moje mame“ (From my mom’s kitchen) i nađem ovaj recept sa kojim sam se oduševila.

Image

Sastojci :

6-10 zrelih paradajza (ja sam koristila roma, male duguljaste, koji imaju mnogo manje vode u sebi)
4-6 češnjeva propasiranog belog luka
1-2 kašike suvog oregana
125 ml ekstra devičanskog maslinovog ulja
po ukusu morske soli i sveže mlevenog bibera
nekoliko listova svežeg bosiljka za serviranje

Priprema:

1.   Zagrejati rernu na 150 do 160*C

2.  Opran i osušen paradajz iseći po dužini, ako je okrugao paradajz, onda seći popreko.
3.   Staviti ih na pleh, na koji ste prethodno stavili papir za pečenje ( da imate manje posla kasnije).

4.  U činiju staviti propasirani beli luk, suvi oregano, soli, bibera i maslinovog ulja i dobro sve izmešajte. Kuhinjskom četkicom ili kašikom, premazati obilato svaku sečenu stranu paradajza.

5.  Peći oko 1 1/2 do 2 sata i povremeno proveriti da vam ne izgori, ako gori, smanjiti temperaturu.
6.  Tiho pečeni paradajz, mozete naslagati u teglicu, preliti maslinovim uljem i držati u frižideru do upotrebe.

7.  Servirati sa svežim bosiljkom.
8.  Prijatno!!!

Posluživanje:

Ovako pečen paradajz možete jesti sa sirom za doručak ili večeru, koristiti ga za bruskete ili uz pečeno meso ili ribu na roštilju, takodje u razne salate od paste.

3 thoughts on “Tiho pečen paradajz sa belim lukom i oreganom

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s