Torta od rendanih tikvica i kisele pavlake

 

Idealno predjelo za vaše goste i vas ili za finu večeru sa vašom porodicom.

Sastojci za kore:

2 x 300 g rendanih tikvica

2 x po 3 jaja

2 x po 3 kašike brašna

2 x 1 kašika sitno seckanog peršuna

Sastojci za fil:

600 g kisele pavlake

4 čena pasiranog belog luka

250 g suhomesnatog po izboru ( salama, šunka, parizer )

2 kašike seckanog peršuna

Priprema:

1.  U dve činije narendati po 300 g  tikvica,posoliti ih i ostaviti da puste vodu.

2.  U zdelu za mućenje mikserom umutiti jaja dok ne dobijete gustu i penastu smesu,dodati 3 kašike brašna i sve to umutite zajedno, dodati dobro isceđene tikvice i peršun i spatulom dobro sjediniti.

3.  Pleh, veličine 38cm X 24cm,ili sličnih veličina,postavite papirom za pečenje i sipati smesu na papir,sve fino poravnjati i peći u prethodno zagrejanoj rerni na 180*C oko 20 minuta.

4.  Pečenu koru izvaditi iz plaha, pažljivo odlepiti papir i ostaviti da se ohladi.

5.  Dok se ta kora hladi mutiti drugu koru, na potpuno isti način kao prvu i dok pečete drugu koru napraviti fil za tortu.

Fil:

U veću zdelu sipati kiselu pavlaku, pasirani beli luk,sitno seckan peršun i sitno seckano suhomesnato, sve to dobro sjediniti.

6.  Pečene i ohlađene kore prerezati po dužini na 3 dela ( ja ih ohlađene stavim jednu na drugu i presečem ih na 3 dela ).

7.  Na tacnu, iz koje ćete poslužiti, staviti jednu lentu i premazati je filom, staviti drugu lentu te i nju premazati filom i tako svaku sledeću.Ostaviti malo fila da premažete preko zadnje lente.

8.  Po ukusu ukrasiti rendanim parmezanom, mozzarellom ili nekim tvrđim sirom.

9.  Ostaviti preko noći u frižider da se ukusi sjedine a po želji možete je i odmah poslužiti.

Prijatno i uživajte u njoj.

Originalni recept je odavde

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s