Višnjevača

 

 Sastojci:

1 kg višanja

1 kg šećera

1 do 2 l votke

Priprema:

1.  U veću teglu staviti red višanja red šećera i sve tako dok imate materijala.

2.  Ostaviti na suncu 5 nedelja ili dok vam se sav šećer ne otopi.

3.  Na kraju dodati votku i ostaviti još nedelju dana na tamnom mestu.  ( Votku dodavati po malo dok ne doterate ukus koji vi volite)

4.  Procediti kroz gazu i sipati u flaše i čuvati na hladnijem mestu.

5.  Oceđene višnje staviti u kesicu za zamrzivač i zamrznuti ih ( one zbog alkohola vam se neće zamrznuti ) i koristiti ih za kolače, razne prelive za sladoled ili pite.

6.  Živeli!!!!

2 thoughts on “Višnjevača

  1. Jako mi je drago da si resila i krenula sa svojom knjigom recepata..vidjet ces koliko je lijpo kada otvoris i pocmes da listas…puno ljepse nego da recepte sakuplamo u sveske i ostavljamo za generacije koje ih nikada nece pogledati aovako na kompjuteru svako ce doci i pogledati,diviti se,kao ja sda i naravno od mnostav a recepata uvijek ce se naci za svakoga po nesto !!!
    Sretno Zoki !!!

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s