Prženice

Image

Sastojci:

5 jaja

12 parčadi bajatog hleba,oko 1.5 cm debljine

125 ml tečne slatke pavlake

50 ml mleka

1 kašika vaniline esencije ili vanilla paste

5-6 kapi pomorandžinog ulja ili 1 kašika naribane korice od pomorandže

nekoliko kapi ulja za prženje

po želji sitnog (caster) šećera pomešanog sa malo cimeta

Priprema:

1.  U dublju i širu posudu umutiti sa žicom jaja, dodati mleko,pavlaku, kapi ulja od pomorandže ili naribanu koricu i vanilu i sve sjediniti.

2.  Hleb iseći na kriške oko 1 do 1.5cm debljine.

3.  U teflonski tiganj staviti nekoliko kapi ulja i pustiti da se zagreje na osrednjoj prema nižoj temperaturi.

4.  Svako parče hleba utopiti sa jedne i druge strane i staviti u tiganj da se prži oko 2 do 3 minute ili dok vam fino ne porumeni.

5.  Ja sam samo za prvih tri parčeta stavila nekoliko kapi ulja, posle toga više nisam stavljala ulje, vi radite kako je najbolje za vas.

6.  Na plići tanjir sipati šećer i svako isprženo parče uvaljati u šećer.

7.  Po želji, ne morate staviti u šećer, poslužiti ih sa nekim voćnim prelivom ili sirupom uz čašu mleka.

8. Originalni recept je odavde

Prijatno!!!!

4 thoughts on “Prženice

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s