Tapenada od pečenih paprika

Ovo vam može biti fini dip za povrće ili sos za pastu

Image

 Sastojci:

200 g pečenih i oljuštenih crvenih paprika
180 g mariniranih artičoka,ocedjenih
2-3 kašike iseckanog korijandera ( ja sam koristila peršun)
75 g narendanog parmezana
50 ml maslinovog ulja
2 kašike kapra
4 čena belog luka
1 kašika sveže iscedjenog soka od limuna
po ukusu soli i bibera

Priprema:

1.  Paprike ispeći i ostaviti da odstoje, pa ih oljuštiti, očistiti od semenki i ocediti.

2.  Staviti paprike u multipraktik, dodati ocedjene artičoke, koje su iseckane i ocedjene ( moje su kupljene vec marinirane).

3.  U multipraktik takodje dodati iseckan korijander/peršun, narendani parmezan, kapre, iseckani beli luk, soli i bibera po ukusu, kašiku soka od limuna i maslinovo ulje.
4.  Sve izmiksati dok ne dobijete glatku smesu.

5.  Ohladiti i poslužiti uz sveže povrće (štapići celera, sveža paprika, brokule, karfiol, krastavac) ili krakere.
Prijatno!!!!

Posluživanje:

Ja sam stavila u posudu, bez da sam ista sekla i smrvila sve sa štapnim mikserom.
Recept iz časopisa “Taste of Home”

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s