Brzi hleb sa začinima i cheddar sirom

Mrzelo me je da idem u prodavnicu po hleb, ovaj hleb je ukusan, dodajte samo naseckanu slaninicu/špek,svežeg paradajza i uživajte.

Sastojci:
300 gr brašna
2 kašičice praška za pecivo
3/4 kašičice soli
3/4 kašičice šećera
1 kašika sveže iseckanog timijana
4-5 struka mladog luka,iseckanog zajedno sa zelenim delom
150 gr oštrijeg cheddar sira,narendanog
3 komada jaja, sobne temperature
2 kašike otopljenog ne slanog putera
125 ml toplog (ne vrućeg) mleka
Priprema:
1.   Zagrejati rernu na 170*C

2.  U većoj posudi staviti brašno, so, šećer i prasak za pecivo i sve dobro promešati.

3.  Dodati iseckani timijan i mladi zeleni luk u mešavinu brašna i sve dobro promesati.

4.  Dodati narendani sir, promešati i ostaviti na stranu.

5.  Umutiti jaja mikserom pa dodati otopljeni puter, sve dobro umutiti da se sjedini.

6.  Dodati toplo mleko u brašno, spatulom mešajuci i odmah zatim dodati umućena jaja sa puterom, promešajte, imaćete lepljivo testo.

7.  Testo staviti u podmazan kalup 13cm X 23cm i peći oko 50 minuta, oko 40 minuta proveriti čačkalicom da li je pečen (originalni recept kaze 30 do 35 minuta, meni je uzelo 50 minuta)

8.  Posle pečenja ostaviti desetak minuta u kalupu na žici da se ohladi, pa izvaditi iz kalupa i ohladiti još 30 do 40 minuta.

9.  Seći nareckanim nožem za hleb.


10.  Originalni recept je iz Taste Like Home takodje ovaj hleb možete napraviti i u obliku maffina.
Prijatno!!!!

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s