Crisp od krušaka

Dobila sam više krušaka nego što ih mogu pojesti, nešto napravih džem, nesto kompot i ostade malo i za ovu divnu poslasticu.

Image

Sastojci:

1 cup = 250 ml

4 veće zrele kruške, viljamovke
2 kašike ekstrakta vanile
3/4 cup braon šećera
1/2 cup + 2 kašike brašna
2 kašičice cimeta
1/2 kašičice muškatnog oraha, narendanog
1/4 kašičice rendanog djumbira
100 gr putera
1/2 kašičice krupnije soli (kosher)
1/2 cup ovsenih pahuljica

Priprema:
1.  Kruške oljuštiti, očistiti pa ih iseći na kocke.

2.  U veću zdelu staviti kruške i ekstrakt vanile pa sve dobro izmešati.

3.  Dodati 1/4 cup braon šećera, 2 kašike brašna, 1 kašičicu cimeta, narendani muškatni orah, narendani djumbir, sve dobro izmešati pa sipati u podmazanu, puterom, posudu 30X20cm, možete i u manju posudu, ili u nekoliko manjih posudica.

4.  Uključiti rernu na 170*C

5.  U posebnoj zdeli staviti puter, 1/2 cup braon šećera, 1 kašičicu cimeta, 1/2 kašičice soli i ovsene pahuljice, sve dobro, sa vašim rukama izmesati, dok ne dobijete ujednačenu smesu.

6.  Smesom prekriti kruške.

7.  Peći u prethodno zagrejanoj rerni oko 40 do 45 minuta, ili dok vam gornja kora ne porumeni, a kruške budu fino pečene.

8.  Poslužiti toplo sa kuglom sladoleda od vanile, ili hladno bez ičega.
Bon appetit!!!

Recept TV chefa Tayler Florence

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s