Gratinirani plavi patlidžan pod pokrivačem od sira

 

Leto je i povrća imamo u izobilju,evo ideja šta sa plavim patlidžanom…idealni bezmesni ručak

Image

   Sastojci:
1 veći ali tanji plavi patlidžan
200 g sveža ricotta
100 g rendana mozzarella
2 veća jaja
100 ml kisele pavlake
4-5 lista bosiljka
1 kašika peršuna
2 ljute male papričice (po želji ne morate)
po ukusu vegeta Mediteranski mix i vegeta papar mix
1/4 kašičice mlevene ljute paprike
4 čena sitno seckanog belog luka
1 do 2 kašike hlebne mrvice
so i biber
Priprema:
1.  Patlidžan iseći na kolutove,posoliti ih i ostaviti na stranu da puste gorčinu. Ja patlidžane ne ljuštim, meni su ukusniji sa koricom a vi radite kako vama odgovara.


2.  Dok oni stoje na stranu pripremiti sve ostalo.
3.  U veću zdelu staviti svežu ricottu, 75 g rendane mozzarelle, začine po želji ( obe vegete mix ), seckanu ljutu papričicu, beli luk,seckani bisiljak,peršun,kiselu pavlaku i jaja i sve to dobro sjediniti.
4.  U zavisnosti od veličine plavog patlidžana zavisiće i vatrostalna posuda  (ja sam koristila 20cm X 30cm) podmazati je uljem i pobacati mrvice svuda po dnu i stranica posude, naređati patlidžane, koje ste isprali od soli i gorčine i svaki jedan osušili kuhinjskim papirom,da svi budu u jednom redu.Pobiberiti ih,malo posuti sa solju ili vegetom i poprskati ih sa mlevenom ljutom paprikom.


5.  Pomoću kašike sipati smesu od sira, poravnjati i posuti ostakom rendane mozzarelle.


6.  Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 180*C dok vam fino ne porumeni,oko 30 minuta.


7.  Ohladiti i poslužiti uz paradajz salatu ili bilo koju zelenu salatu.
8.  Originalni recept je odavde
Prijatno!!!!

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s