Štrudlica sa pestom od bosiljka

Image

Sastojci za testo:
420-450 g brašna
7 g suvog kvasca
2-3 kašike maslinovog ulja
250 ml surutke ili mlaćenice ili mleka
1 1/2 kašičice soli
1 kašičica šećera
Sastojci za premaz:
150 do 200 ml pesta
po 50 g sveže naribanog parmezana i asiago sira
1 kašika otopljenog putera
belog luka u prahu ( po ukusu )
sveže mlevenog bibera ( po ukusu )
Priprema:
1.  Naberite bosiljak da imate dovoljno samo za ovaj recept ili ako imate više,kao ja, naberite ga i dobro ga oprati. Razdvojiti listove od stabljike i stavite da vam se osuši od vode.Naberite bosiljak da imate dovoljno samo za ovaj recept ili ako imate više,kao ja, naberite ga i dobro ga oprati. Razdvojiti listove od stabljike i stavite da vam se osuši od vode.

2.  U multi praktik staviti, osušeno od vode, lišće, pinjole, nekoliko češnjeva belog luka i pustite da melje i polako dodavati maslinovo ulje,po potrebi stati i spatulom očistiti zidove od smese,ulje dodati onoliko koliko volite da vam je pesto gust ( ja volim više pinjola u moj pesto i dodam ga više ).

3.  Spremljeni pesto stavite u teglicu i preliti maslinovim uljem. ( prvo upotrebite onoliko koliko vam treba za ovaj recept i ostatak preliti maslinovim uljem ).

4.  Tečnost koju ćete koristiti (surutku, mleko ili mlaćenicu ) zagrejati da bude toplo,dodati suvi kvasac i kašičicu šećera i ostaviti da naraste.

5.  U posudu za mešenje staviti 300 g brašna, so i maslinovo ulje a posebno staviti još 150 g brašna u zdelicu.

6.  U posudu gde ste stavili 300 g brašna, dodati nadošli kvasac i sve zajedno izmešati, dodati još malo brašna od onih 150 g samo toliko da vam se testo odvoji od stranica posude.

7.  Radnu površinu pobrašniti ( stalno uzimamo brašno iz ove posude gde je 150 g brašna ),isipati testo iz posude i sad počinjemo da ga mesimo i stalno dodajemo po malo brašna dok ga ne umesimo u glatko i meko testo. Meni je bilo potrebno 420 g sve ukupno.

8.  Pobrašnimo posudu u kojoj smo zamesili,vratimo umešeno testo i pobrašnimo ga,pokrijemo ga sa providnom folijom i ostavimo ga na toplom mestu da nam testo naraste ( oko 45 minuta do sat vremena ).


9.  Naraslo testo istresti na radnu površinu,premesiti ga i pobrašniti malo radnu površinu i rastanjiti testo sa oklagijom u pravougaonik, debljine oko 1,5cm.
10.  Preko rastanjenog testa premazati pesto, ostaviti sa strane po malo ne premazanog testa.


11.  Preko pesta posuti oba sira .


12.  Stranice testa sa vaše leve i desne strane preklopiti malo prema unutra, da vam fil ne curi i uviti u rolat, kaš što bi uvili štrudlu.

13.  Preneti rolat na pleh,koji ste postavili papirom za pečenje, ja sam moj stavila u digiljasti kalup u koji pečem hleb ( izmeriću kalup sutra ) koji sam isprskala sprejom za pečenje.

14.  Pokriti ponovo sa providnom folijom i ostaviti 15 – 20 minuta da ponovo naraste.

15.  Za to vreme zagrejati rernu na 200*C i peći oko 20 do 25 minuta ili dok vam fino ne porumeni.
16.  Pečenu štrudlicu premazati sa 1 kašikom otopljenog putera, posuti sa belim lukom u prahu i sveže mlevenim biberom ( ja sam ovo preskočila ) i poslužiti toplu.


17.  Recept je odavde
Prijatno!!!

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s