Ni lazanja ni musaka

Zaista ne znam kako bih nazvala ovaj ručak, lazanja…nije, a ima sastojke koje stavljamo u lazanju, musaka…nije ni to, a ima sastojke koje stavljamo u nju.Vi je zovite kako god hoćete a ja sam sa zadovoljstvom jela ovo jelo.

Image

    Sastojci za sos:

1 velika glavica crnog luka
pola struka praziluk
3 čena belog luka
1 ljuta papričica
500 g mlevenog mesa
300 ml belog vina
200 ml pavlake za kuvanje
sveža majčina dušica i peršun
po ukusu; vegeta,biber, mlevena crvena paprika
800 g svežeg, sočnijeg paradajza i
1 kašika pirea od paradajza
   i još:
10 osrednjih krompira
parmezan i mozzarella sir
maslinovo ulje

Priprema:

1,  U dublji tiganj sipati maslinovo ulje i dodati sitno seckan crni luk i pržiti ga dok ne postane staklast,dodati praziluk i ljutu papričicu i njih ispžiti dok praziluk ne promeni boju i na kraju dodati sitno seckani beli luk i sve to ispržiti dok beli luk ne zamiriše
2.  Dodati mleveno meso po vašem izboru ( teletina, svinjetina, piletina,ćuretina ) i pržiti dok ne promeni boju.
3.  Paradajz blanširati u vreloj vodi oko 2-3 minute, izvaditi i staviti u ledenu vodu i oljuštiti i iseći na sitne kockice i dodati ga mesu ( po želji možete koristiti i paradajz iz konzerve ,konzerva treba da je oko 800 ml i sipati zajedno sa sokom ),odmah zatim dodati belo vino, kašiku paradajz pirea i krčkati dok se paradajz ne ukuva.Dodati pavlaku za kuvanje i kuvati još 5 – 6 minuta,začiniti po ukusu i staviti na stranu.
4.  Dok se sos krčka,staviti veću šerpu sa vodom i kašičicom soli i pustiti da provri.
5.  Krompir oljuštiti i iseći na kolutove kao za musaku i staviti u vrelu vodu, pustiti da provri te kuvati još 4 minuta. Rešetkastom kašikom izvaditi u veću činiju.
6.  Vatrostalnu posudu veličine 28cm X 22cm ili sličnih veličina podmazati sa uljem.


7.  Naređati trećinu količine krompira po dnu, preko sipati pola količine sosa.


8.  Preko sosa pobacati majčinu dušicu i peršun i naribati obe vrste sira.Preko sira ponovo poređati drugu trećinu krompira,preliti sa ostatkom sosa,staviti majčinu dušicu i peršun i opet naribati obe vrste sira.
9.  Završiti sa ostatkom krompira.


10.  Rernu zagrejati na 180 do 190*C i staviti da se peče dok vam fino krompir ne porumeni odozgore i da je pečen.
11.  Izvaditi iz rerne,naribati preko pečenog krompira još malo obe vrste sira i vratiti u rernu da se zapeče.


12.  Ohladiti i poslužiti uz neku zelenu salatu i prepečenim hlebom
13.  Originalni recept je odavde
Prijatno!!!!

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s