Marinirani beli luk

Ovo vam je fenomenalni aperativ, a moze vam posluziti i kao neki prilog, marinirani beli luk, nije toliko „jak“ kao svez.

Image

Sastojci:

300 gr belog luka
200 ml belog vinskog sirćeta
200 ml belog vina
po želji maslinovog ulja
1 kašičica morske soli
lišće od bosiljka,peršuna
1-2 ljutike/aljme/arpadžik
10-15 zrna bibera

Priprema:

1.  Očistiti beli luk i ostaviti na stranu.
2.  U šerpicu staviti vinsko sirće, belo vino, iseckan peršun i bosiljak, zrna bibera, so i kuvati desetak minuta.
3.  U kuvano sirće staviti oljušten beli luk i kuvati još desetak minuta na tihoj temperaturi i ostaviti da se ohladi.
4.  Staviti beli luk u teglice, sipati 2/3 sirćeta u kome je bio beli luk, zrna bibera, pa sitno naseckati bosiljak, peršun i ljutiku, dodati u teglice pa dopuniti do kraja sa maslinovim uljem, da beli luk bude potpuno zaliven.Ovo takodje možete napraviti i sa kupljenim pestom, staviti dve kašike sa belim lukom, promešati sa sirćetom i naliti sa maslinovim uljem.
5.  Dobro zatvoriti teglice i ovako spremljeno može stajati nekoliko meseci, posle otvaranja mora biti u frižideru.
Prijatno!!!!

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s