Kaneloni (Cannelloni) sa ricotta sirom i pečurkama

Mmmmm,idealni spoj namirnica

Image

Sastojci:

Bešamel sos:
3 manje glavice crnog luka
8 malih peteljki žalfije
60 g putera
4 kašike pšeničnog brašna
1,2 l mleka
1 kašika rendane kore limuna
po ukusu soli
po ukusu sveže mleveni biber
1/4 kašičice muškatnog oraščića
 Fil:
100 g semenki pinjola
350 g šampinjona
6 kašika maslinovog ulja
3 kašike sveže naseckanog peršuna
200 g parmezana
1,75 k ricotta ili svežeg sira
1 žumance
po ukusu soli i sveže mlevenog bibera
1/4 kašičice sveže naribanog muškatnog oraščića
400 g nekuvanih kanelona ( Cannelloni)
12 crnih maslinki
10 komada koktel paradajza (cherry)

Priprema:

1.  Oljuštiti luk i iseckajte na sitne kocke, žalfiju oprati i osušiti, pa skinuti sa dve peteljke listice i sitno ih iseckajte.Preostalu žalfiju ostaviti na stranu.

2.  Pinjole propržiti bez dodatka masnoće, da dobiju zlatno žutu boju, pa ih ostaviti na tanjir da se prohlade.

3.  U šerpi otopiti puter pa kratko prodinstajte kockice luka.Dodati brašno pa mešajući zagrevajte sve dok ne dobijete bledo žutu boju.Dolivajte mleko pa mešajte metlicom za šne, pri tom pazite da se ne stvore grudvice.Dodati sitno seckane listiće žalfije i koru od limuna u sos ,mešajuci pustite da provri.

4.  Začiniti solju, biberom i muškatnim oraščićem po ukusu.

5.  Sitno iseckajte prepečene semenke pinjola. Šampinjone očistite i grubo naseckajte pa u zagrejano maslinovo ulje dobro prodinstati te ih posolite i pobiberite.Iseckan peršun dodati šampinjonima.

6.  Ostavite smesu da se ohladi.

7.  Zagrejati rernu na 180*C i pripremite vatrostalnu posudu veličine 35cmX25cm.

8.  U činiju narendati parmezan, dodati ricotta sir, pinjole, šampinjone, žumance, sve dobro izmešati pa posoliti i pobiberiti i dodati muškatnog oraščića po ukusu.

9.  Sipati bešamel sos oko 1 cm visine u vatrostalnu ciniju, ricotta smesu sipajte u špric i time napunite kanelone, stavite jedan sloj kanelona na sos.Prekrijte bešamelom, pa ponovite postupak i prelijte preostalim bešamelom. Preko toga narendajte preostali parmezan pa pecite u donjoj trećini rerne, oko 40 minuta.

10.  Koktel paradajz operite pa ih prepolovite, posle 30 minuta pečenja kanelona, stavite peteljke žalfije, paradajz i masline i posuti grubo mlevenim biberom i peći još 10 minuta.

11.  Poslužiti sa zelenom salatom.
12.  Recept iz Dr Oetker-ove probne kuhinjice

Prijatno!!!!

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s