Poširane breskve sa prelivom od malina

Ako hoćete lepe i mirisne breskve koje možete poslužiti sa sladoledom od vanile ili sa vaflama i šlagom., a možete ih jesti i samo tako, dobro rashladjene.

Image

Sastojci:

6 većih breskvi, prepolovljene na pola
200 gr šećera
500 ml vode
175 ml belog vina
1 šipka vanile (ako nemate šipku, stavite vanilin šećer)
1 šipka cimeta
15-20 komada bibera u zrnu
1 limun koricu
1/4 kašićice soli
200 g malina
1 papir za pečenje

Priprema:

1.  Breskve oprati, raseći ih na pola i izvaditi im košpice.

2.  U širu šerpu, staviti šećer, zrna bibera, vodu, vino, polomljenu šipku vanile, ili vanilin šećer, polomljenu šipku cimeta i koru od limuna (ja sam sa onim nožićem što čistite krompir “oljuštila” limun), staviti breskve, sečenu stranu dole i pustite da sve to provri.

3.  Kad je tečnost provrela, pokriti sa papirom za pečenje, smanjiti temperaturu i pustiti da se kuva na tihoj temperaturi oko 7-10 minuta, u zavisnosti od breskvi, gotove su kad vam nož ide vrlo lagano kroz njih.

4.  Kuvane breskve, izvaditi rupičastom kašikom i staviti u zdelu, iz koje ćete poslužiti, sipati pola malina (100gr) preko kuvanih breskvi a drugi deo staviti u tečnost u kojoj su se kuvale breskve.

5.  Kuvati maline sa vodom dok vam pola tečnosti se ne ukuva, procediti kroz cediljku i sa varjačom preći preko malina i pritisnuti ih još malo.

6.  Preliti toplo preko malina i breskvi i ostaviti da se ohladi.

7.. Nisam sigurna odakle sam preuzela ovaj recept,ako je vaš,postavite link, rado ću dodati.

Prijatno!!!!

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s