Krem supa od korabice/kelerabe

Koraba (keleraba ) se pokazala kao vrlo učinkovito povrće za ublažavanje problema u slučaju edema,kandide ili virusnih zaraza.S obzirom da stabilizira razinu šećera,preporučuje se kod  hipoglikemije i dijabetisa.Redovnim konzumiranjem korabe  može se potencijalno smanjiti rizik od bubrežnih kamenaca te sniziti krvni pritisak zahvaljujući prisutnom kaliju.Koraba je dobar izvor dijetalnih vlakana vrlo važnih za zdrevlje našeg organizma.Lekoviti deluje na srčano- krvni sistem jer smanjuje količinu ukupnog i LDL kolesterola,pomaže kod konstipacije,daju osećaj sitosti i redukuju apetit, snižavaju visinu šećara u krvi, a mogu pomoći i u prevenciji raka debelog creva. Pojedine studije potvrdile su da čestim konzumiranjem voća i povrća s folnom kiselinom,beta-karotenom i vitaminom C značajno je snižen homocistein čije nakupljanje u krvnom serumu ukazuje na bolest srčanih krvnih sudova
Image
Sastojci:
 500 g korabice
1 osrednja šargarepa
2 stabljike celera
1 zelena paprika
1 mladi luk
1 manji paradajz
2 kašike maslinovog ulja
1 l povrtnog temeljca ili vode
2 kašike brašna
po ukusu soli
malo mlevene crvene paprike
Priprema:

1.  Korabicu oljuštiti i iseći na manje kockice,šargarepu očistiti i nju iseći na manje kockice,papriku i celer takođe iseći na manje kockice.

2.  U šerpu, u kojoj ćete kuvati juhu/čorbu,staviti maslinovo ulje, zagrejati ga i dodati korabicu, šargarepu,papriku i celer i pržiti na osrednjoj temperaturi oko desetak minuta

3.  Dodajte brašno i dobro sjedinite,posolite i polako dodajte vodu ili temeljac,sitno iseckan luk i paradajz i nastaviti da kuvate na tihoj vatri u polupokrivenoj šerpi oko 25 minuta ili dok vam povrće ne omekša.

4.  Tako pripremljeno usitniti štapnim mikserom i poslužiti posuto sa malo mlevene crvene paprike i ako volite sa malo sitno iseckanim lišćem mladog luka.

5.  Recept i uvod  iz magazina „Zelena Kuhinja“

Prijatno!!!!

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s