Juha/čorba od karfiola s pestom

 

Karfiol možda nije omiljena hrana zbog svog jakog mirisa,ali je izuzetno zdrava biljka koju treba uvrstati u svojoj ishrani. Reč je o povrću iz porodice kupusa za koju je naučno dokazano da je najbolji zaštitnik organizma od raznih kancoregenih pojava.

Sastojci:

1 srednja glavica karfiola
50 g putera
50 ml maslinovog ulja
1 ljutika/aljma/arpadžik
2-3 čena belog luka
1 krompir ( ako ne želite i ne mora )
500 ml pilećeg temeljca
mleka po potrebi
po ukusu so i biber
pesto ( možete ga napraviti sami ili koristiti kupljen )
maslinovo ulje

Priprema:

1.  Karfiol oprati i iskidati na cvetiće.

2.  U veću šerpu staviti puter i maslinovo ulje i zagrejati, dodati sitno sečenu ljutiku i pasirani beli luk i propržiti dok ne zamiriše.

3.  Dodati cvetiće karfiola i pržite nekoliko minuta ( ja sam stavila i 1 krompir koji sam isekla na sitne kockice i pržila zajedno sa karfiolom ) dok se sve ne sjedini.

4.  Naliti pilećim temeljcem i naliti mlekom dok svi cvetići nisu prekriveni.

5.  Posoliti i pobiberiti,lagano prekriti poklopcem i kuvati još 25 do 30 minuta ili dok vam karfiol ne bude mekan.

6.  Skuvanu čorbu usitnite štapnim mikserom ili stavite sve u multipraktik dok ne dobijete glatku smesu.

7.  Pripremljenu čorbu sipati u tanjire i na svaku povrh poprskati maslinovim uljem i staviti po kašičicu pesta

8.  Recept iz magazina „Zelena Kuhinja“

Prijarno!!!

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s