Slatki trouglovi s jabukama

Sve što je sa jabukama, volimo a uz dodatak cimeta i suvog grožđa,to je prava poslastica

Image

Sastojci:

1 pakovanje tankih kora za baklavu od 450 g

1 kg jabuka ( Granny Smith )

100 do 150 g šećara

1 kesica vanilinog šećera

po ukusu cimet

100 g suvog grožđa

50 do 100 g griza

neslanog putera po potrebi

Priprema:

1.  Jabuke oljuštiti i narendati na krupnu stranu renda i dobro ih iscediti.

2.  U oceđene jabuke dodati šećer ( količina šećera zavisi od slatkoće jabuka ),vanilin šećer, cimet i suvo grožđe i sve dobro sjediniti.

3.  Uzeti jednu koru,staviti je na radnu površinu i premazati je s otopljenim puterom,staviti drugu koru i nju takođe premazati sa otopljenim puterom i tako isto uraditi i sa trećom korom.

4.  Premazane kore iseći na 6 jednakih trakica.

5.  Na početak svake trakice staviti po kašiku smese od jabuka, posuti sa malo griza preko jabuka ( da upije višak tečnosti, postaviću sliku sa drugačijim punjenjem, jer sam zaboravila da uslikam sa ovim nadevom )


6.  Početi da ih motate,praveći trouglove ( pogledajte sliku )

7.  Tako ih motati do kraja dok ne dobijete trougao.

8.  Sve umotane trouglove naređati na pleh, koji ste stavili papir za pećenje.

9.  Premazati ih puterom i peći u prethodno zagrejanoj rerni na 175-180*C oko 20 do 23 minuta ili dok vam fino ne porumnene,

10.  Pečene trouglove malo prohladiti, posuti prah šećerom i poslužoti tople.

Image

11.  Idealno za švedski sto ili veće druženje

Prijatno!!!!!

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s