Djuveč na drugačiji način

Ne znam da li neko ne voli djuveč, ovog puta sam htela da isprobam na malo drugačiji način.

Image

Sastojci:

1 kg pilećih batka i zabatka

so,biber, vegeta mix za piletinu

ulje za prženje

1 glavica luka

1 veća ili 2 manje šargarepe

3-4 čena belog luka

250 g šampinjona

65 ml belog vina

350 ml pileće supe ( temeljca )

125 ml kisele pavlake

65 ml pavlake za kuvanje

150 do 200 g kinoe ( može pirinač umesto kinoe )

2 kašičice vegeta mediteranski mix

pola kašičice mlevene paprike

2 krompira

1 crvena ili zelena paprika

2 kašike sitno seckanog peršuna

Priprema:

1.  Piletinu očistiti od kostiju i kožice ( po želji,ne morate da odstranite kosti ),iseći na manje komade i oprati.Osušiti sa kuhinjskim papirom,pobiberiti i povegetiti i ostaviti na stranu da odstoji pola sata.

2.  U dublji i širi tiganj sipati malo ulja i propržiti piletinu, da lepo porumeni.

3.  Izvaditi proprženo meso i ostaviti na stranu.

4.  U isti tiganj staviti luk,koji ste sitnije iseckali i propržiti nekoliko minuta ili dok vam ne postane staklast,dodati papriku i šargarepu,koje ste isekli na manje kocke,a šargarepu na krugove i pržiti 2-3 minuta,dodati beli luk i pržiti vrlo kratko, dok ne zamiriše.

5.  U vatrostalnu posudu  veličine 22cm X 34cm staviti propržen luk,papriku i beli luk, a u isti tiganj dodati još kašiku ulja i staviti šampinjone, koje ste isekli na veće komade,i njih ispržiti, ali ne dodavati više ulja, nego ih pržiti u njihovoj tečnosti koju će ispustiti prilikom prženja,dok vam i one ne porumene.Sipati i njih u vatrostalnu posudu.

6.  Sipati belo vino u tiganj i pomoću varjače, izgrebati sve one sokove, koji su se zalepili za dno tiganja dok se pržilo i pustiti da se ukuva da vam ostane oko 1 kašika tečnosti.

7.  Skloniti sa ringle i dodati pileću supu,kiselu pavlaku i pavlaku za kuvanje i sve dobro,pomoću žice za mućenje,sjedinite.Dodati so,biber ili vegetu, mediteranski mix.

8.  Dodati u vatrostalnu posudu,kinou ili pirinač,koji ste prethodno dobro oprali, oljušten i na krupnije kocke isečen krompir,mlevenu crvenu papriku i sve dobro izmešati sa ostalim povrćem.

9. Po povrću poređati propržene parčiće mesa i posuti sa pola seckanog peršuna.

Image

10.  Zatvoriti sa aluminijskom folijom i peći u prethodno zagrejanoj rerni na 190*C oko 45 minuta,otkriti i ako još uvek ima dosta tečnosti,peći dok tečnost ne uvri, a ako nema dovoljno, a još uvek nije pečeno, dodati još malo pileće supe. Ovo sve zavisi od vrste pirinča koji koristite, jer neke vrste ( braon ) trebaju više tečnosti i duže vreme pečenja,

11.  Poslužiti toplo sa zelenom ili paradajz salatom.

12. Ideja je odavde, ali sam ja recept prilagodila našem ukusu.

      Prijatno!!!!!

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s