Najbrža gibanica

Ako vam naidju nenajavljeni gosti, dok oni popiju pice, gibanica ce biti gotova

Image

     Sastojci:

1 pakovanje kora za gibanicu
3 jaja
250 g ricotta sir
150 g beli sir
100 ml ulja
75 ml gazirane vode
1 kašičica praška za pecivo
soli po ukusu

Priprema:

1.  Kore redjati po tri u tepsiju, da vam krajevi vise.

2.  Sve ove sastojke sjedinite, sipajte preko kora, 3 kore iskidajte na vece komade, pobacajte ih preko sira, preklopite ove ostale kore i pecite na 200 C oko 15 minuta, u zavisnosti od rerne. Kada je gotova, vrelu premazite kuhinjskom cetkicom, sa uljem.

3.  Ako nemate riccota sir, stavite 400 gr belog sira, ja stavljam riccota u moje gibanice, jer ne volim prejak ukus fete, a drugog sira ovde za gibanicu nemam.

4.  Lepsu gibanicu nisam jela.

5. Ovaj recept je autor po imenu Kriška, ostavila na jednoj od diskusija na Serbian Cafe-u pre mnogo godina.

    Prijatno!!!!!

Image

2 thoughts on “Najbrža gibanica

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s