Sendvič sa piletinom i tikvicama

Meni se danas nije kuvalo i umesto kuvanog  imala sam ovaj jako fini sendvič

Image

Sastojci:

2 osrednje tikvice
2 kašičice soli
1 kašika maslinovog ulja
450 g sveže rikote
50 g naribanog parmezana
1 kašičica limunove korice
4 focaccia ili ciabatta hlebčići
2 velika paradajza, isećena na kolutove
450 g pilećeg belog mesa pečenog na roštilju ili šunke

Proprema: 

1.  Tikvice naribati,posuti sa solju i ostaviti u cediljki oko 15 minuta da se ocede.

2.   Isprati vodom i dobro ih ocediti od vode.

3.    U veći tiganj staviti ulje i pržiti tikvice 2 minute,isipati u veću zdelu, dodati rikotu,limunovu koricu, narendani parmezan,sve promešati i dodati po ukusu, so i biber.

4.  Male hlebčiće raseći na pola,staviti ih u rernu i uključiti gornji grejači pustiti da samo malo porumene.

5.  Izvaditi ih , na svaku polovinu naneti  smesu od trikvica i vratiti nazad u rernu i peći dok ne počne blago da rumeni,oko 4 minuta.

6.  Na 4 polovine naređati kolutove paradajza, naređati isečene tanke šnite piletine ili šunke,poklopiti sa drugom polovinom hleba, iseći na polovine i poslužiti.

7.  Recept iz magazina Bon Appetit iz 2000 godine

Image

     Prijatno!!!!!

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s