Kiflice

Još jedan fini recept iz sveske koju sam dobila od prijateljice

Sastojci:

750 g brašna + 2 kašike
3 jaja + 1 žumance
4 kašike ulja ( koristila sam maslinovo )
1 kašičica šećera
1 kašičica soli ( ili po želji )
10 g suvog kvasca ili 20 g svežeg
375 ml toplog mleka

Za premazati kifle:

1 žumanac
2 kašike mleka
semenke za posipanje; susam, crni susam, laneno seme

Sastojci za punjenje:

ricotta ili feta sira
2 belanca

Priprema:

1.  Zagrejati mleko pa u polovinu staviti kašičicu šećera i kvasac i sve promešati i ostaviti na stranu da se kvasac digne.

2.  U posudu za mešenje prosejati brašno, dodati so, nadošli kvasac, maslinovo ulje,  2 jajeta, jedno žumance i ostatak mleka i sve dobro umesiti dok ne dobijete glatko i elastično testo na kome ima malih plihčića. Po potrebi dodavati po malo brašna od onih 2 ekstra kašike brašna.

3.  Naraslo testo istresti na radnu površinu, podeliti na tri dela, ponovo premesiti svaki jedan deo,pobrašniti blago radnu površinu i rastanjiti testo u krug, iseći krug na 12 delova i filovati sa filom po vašoj želji. Ja sam filovala sa rikotom i belancima koja su mi ostala..

4.  Poređati kiflice na pleh,koji ste postavili papirom za pečenje i ostaviti da naraste pola sata. Narasle kifle premazati sa umućenim žumancetom posuti semenkama po želji i peći u prethodno zagrejanoj rerni na 160-170*C oko 20 minuta ili dok vam blago ne porumene.

5.  Ohladiti i poslužiti.

6.  Ohlađene kiflice možete zamrznuti i samo ih zagrejati malo u rerni pre ponovnog služenja ( prvo ih odmrznuti )

Prijatno!!!!

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s