Pasta sa slanutkom i piletinom

Ako imate malo preostalog mesa od jučerašnjeg ručka evo vam ideje kako da ga iskoristite. Za ovaj ručak nije vam potrebno više od 20 minuta da ga pripremite.

Sastojci:

200 g špageti
1 konzerva od 540 ml slanutka/leblebije
po izboru preliv za salatu
1 veći avokado
2-3 čena belog luka
1 kašika peršuna
1 mala ljuta papričica
1 ljutika/aljma/arpadžik
po ukusu so i biber
200 g hladnog mesa od jučerašnjeg ručka

Priprema:

 

1.  U veću šerpu sipati vodu i kašiku soli i pustiti da provri.

2.  Dok voda provri vi pripremite sve ostalo.

3.  Slanutak isprati pod mlazom hladne vode i staviti u veću zdelu iz koje ćete poslužiti.

4.  Papričicu iseckati što sitnije, a ljutiku iseći na tanje kolutove i staviti u činiju.

5.  Beli luk i peršun sitno iseckati te i njih dodati u činiju.

6.  Meso iseći na tanke šnitice, po želji meso se može i izostaviti i njega staviti u zdelu.

7.  Kad je voda provrela staviti špagete da se kuvaju i kuvati ih po uputstvu proizvođača.Ja koristim špagete od kinoe (quinoa) i kuvala sam ih oko 10 minuta.Skuvane špagete ocediti od vode  staviti i njih u zdelu,dodati preliv za salatu po vašem ukusu ( ja sam koristila Tuscan Italian od kanadskog proizvođača ) i sve dobro sjediniti,po potrebi dodati so i sveže mleven biber.

8.  Na kraju dodati, sečen na kocke, avokado i veoma pažljivo promešati da ne izgnječite avokado.

9.  Poslužiti uz čašu vina.

10.  Ideja je odavde sa mojim promenama.

Prijatno!!!!

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s