Štrudla na drugačiji način

Volimo jeeee


 Sastojci:
2 jaja
250 g šećera
200 g griza
200 ml ulja
1 kesica praška za pecivo
2 kesice vanile
1 pakovanje kora za pitu
200 ml jogurta

 Za fil:

100 g šećera
200 ml vrelog mleka
250 g mlevenog maka ili oraha

Priprema:

1.  Umutiti jaja sa šećerom, vanilinim šećerom, dodati ulje, mutiti još malo, dodati jogurt, izmutiti sve zajedno da se sjedini pa toj smesi dodati griz i prašak za pecivo.

2.  Svaku koru premazati ovom smesom a na 4 koru staviti fil od oraha ili maka i uviti kao štrudlu.

Fil:

3.  250 gr mlevenog maka ili oraha, pomešati sa šećerom i preliti vrelim mlekom, sve izmešati i filovati kore kao štrudlu,u slučaju da je retko, dodati još mlevenih oraha.

4.  Peći na 170 C oko 45 minuta, u zavisnosti od vaše rerne.

5.  Ovo je štrudla ali na drugačuiji način a ima ukus baš prave štrudle, kao da ste je pravili sa testom,a možete je filovati sa makom, jabukama, višnjama…izbor je vaš.

     Prijatno!!!!

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s