Jagodičak

Malo kasnim sa ovim receptom, ali ga sačuvajte za sledeću godinu

   Sastojci:
700 g jagoda
650 ml negazirane vode s niskim sadržajem natrijuma
500 g šećera
500 ml alkohola od 90%
sok od 1 limuna

   Priprema:

1.  Oprati jagode u hladnoj vodi,nežno ih obrisati i odstraniti im peteljke.

2.  Izgnječiti ih gnječilicom za pire krompir.

3.  Izgnječene jagode staviti u veću teglu,naliti ih alkoholom ( ja nisam imala ovaj alkohol i koristila sam votku ) zatvoriti teglu sa poklopcem i ostavite da odstoji jedan mesec na mračnom mestu.

4.  Napravite sirup tako što ćete izmešati vodu ( ja nemam ovu vrstu vode, koristim običnu prokuvanu vodu ) sa šećerom i limunovim sokom u šerpi.Pustite da provri na umerenoj vatri pa kuvajte još 5 minuta i ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi.

5.  Pomešajte smesu od jagoda i alkohola sa ohlađenim sirupom,ponovo zatvorite i ostavite da odstoji 12 sati.

6.  Jagode dobro iscediti i liker procediti više puta.

     Živeli!!!!

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s