Štrudla

Štrudlu sa mlevenim orasima obožavam.

 

     Sastojci za testo:

225 g putera
3 jaja
150 g šećera
200 ml mleka
1 kašičica šećera
7 g suvog kvasca
korica od limuna ili nekoliko kapi ulja od limuna
750 g svenamenskog brašna

       Sastojci za fil:

350 g mlevenih oraha
75 g šećera
50 g suvog grožđa
250 ml vrelog mleka

       Za premazati štrudlu:

1 žumanac
kašika dve mleka
krupni šećer za posuti preko

Priprema:

1.  Mleko zagreajati i dodati kašičicu šećera i suvi kvasac sve dobro promešajte i ostavite na stranu da kvasac naraste.

2.  U veću zdelu za mućenje, staviti omekšali puter,jaja i šećer i sve dobro umutiti dok ne dobijete penastu smesu. U tu smesu dodati nadošli kvasac i dodavati po malo brašna,mešajući sa varjačom.

3.  Kad više ne možete da mešate sa varjačom, isipajte testo na radnu površinu i dodavajući ostatak brašna umesite glatko i elastično testo. Vratite testo u zdelu,pokriti sa providnom folijom i  ostaviti da se testo udupla.

4.  Uduplano testo ponovo premesiti.

5.  Testo možete podeliti na pola i napraviti dve velike štruce ili kao ja podeliti ga na 4 i imati 4 manje štruce ( izbor je vaš ) Svaku lopticu ponovo premesiti.

6.  Mlevene orahe pomešane sa suvim grožđem i šećerom popariti sa vrelim mlekom.

7.  Testo rastanjiti u pravougaonik, premazati sa četvrtinom smese od oraha i uviti u rolat.

8.  Tako zavijene štruce naređati u vatrostalnu posudu, koju ste podmazali sa hladnim puterom ili sprejom za pečenje. Pokriti ponovo sa providnom folijom i ostaviti da štruce ponovo narastu.

9.  Narasle štruce premazati sa umućenim žumancetom koje ste umutili sa kašikom dve mleka,posuti sa krupnim šećerom ( ne morate ako ga nemate ).

10.  Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 160*C oko 40 minuta,ako štruce počnu previše da rumene,pokriti ih sa papirom za pečenje.

11.  Ohladiti,posuti šećerom u prahu i poslužiti.

 

12.  Recept moje drage prijateljice Dobrile,koju sam upoznala prvog dana kad sam došla u Kanadu i koja mi je ovde zamenila mamu.

13.  Ova štrudla se može i zamrznuti.

    Prijatno!!!!!

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s