Krem od limuna i bresaka

Bresaka imamo u izobilju, izvolite jednu finu i laganu kremicu od njih.

Sastojci:

veći limun
50 g griza
500 ml vode
75 g šećera
3 zrele breskve
50 g seckanih pistaća

Priprema:

1.  U šerpicu staviti vodu da provri a zatim dodati šećer, sok, limunovu koricu i griz i kuvati dok se griz ne raskuva.

2.  Skuvani griz mutiti sa mikserom dok vam krema ne pobeli i postane penasta.

3.  Umešati pola oljuštenih i na kocke isečenih bresaka i sve promešati.

4.  Sipati u činijice ili čaše i staviti u frižider da se ohladi i stegne.

5.  Ohlađenu kremu posuti sa seckanim pistaćima i ostatkom bresaka isečenih na kockice, po želji možete staviti i malo šlaga.

6.  Recept iz starijeg izdanja „Bazara“

7.  Krema nije gusta kao kad kuvate griz, nego je ređa, ako želite da vam bude baš gusta dodajte još 25 g griza. Nama je odgovarala ovakva kakva je.

      Prijatno!!!!

2 thoughts on “Krem od limuna i bresaka

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s