Poslovna žena

Torta koja je veoma izdašna, idealna za veća slavlja, a ne peče se.

Sastojci:

1.5 l mleka
6 kesica pudinga od vanile
450 g putera( mislim da ovde može i manje,pola smese)
9 kašika šećera
100 g rendane čokolade
200 g rendane napolitanke
300 g ti ber keks
300 g piškota
300 g jafa keks
100 ml soka od pomorandže
200-300 ml mleka

Priprema:

1.  Staviti litar i po mleka da se kuva a odatle oduzeti dovoljno hladnog mleka da bi ste razmutili 6 kesica pudinga od vanile. U mleko staviti 9 do 12 kašika šećera, u zavisnosti od vašeg ukusa, ja sam stavila 9 kašika, ako pratite uputsva na poledjini kesice pudinga, kod mene kaze od 2 do 4 kašike šećera, ovde je smanjena količina mleka, jer na svakih pola litra mleka idu dve kesice, zato sam i šećer smanjila.

2.  U provrelo mleko sipati puding koji ste izmutili viljuškom sa hladnim mlekom, i kuvati dok vam se ne zgusne, pazite da vam se ne uhvati za dno serpe, ja moj puding neprestalno mešam sa žicom za mućenje.

3.  Skuvani puding ohladiti, povremeno ga promešajte da vam se ne uhvati korica odozgore.

4.  Umutiti puter sa dve kašike prah šećera pa ga dodati ohladjenom pudingu, malo po malo, stalno muteći mikserom, da izbegnete da imate one grudvice u kremi.

5.  Kremu podeliti na tri dela.

— Prvi deo ostaviti žuto.

—U drugi deo dodati izrendanu čokoladu

–U treći deo dodati samlevene napolitanke ( ja sam koristila sa punjenjem od lešnika, vi stavite koje hoćete

6.  Na tacnu ili ukrasni karton, koji se koristi za torte, naredjati ti ber keks koji svaki posebno namočite u hladno mleko ( meni je trebalo 34 i po komada keksa za površinu koju sam imala), preko keksa sipati čokoladnu smesu ( ako koristite napolitanke od vanile, onda stavite prvo žuti fil)

7.  Na žuti fil stavljajte jafu keks, koji prethodno namočite u sok od pomorandže i redjajte da vam jedna čokolada bude gore pa sledeći neka bude čokolada dole na fil, na poredjanu jafu sipati žuti fil.

8.  PIskote ,prethodno namočene u mleko, naredjati na žuti fil, (meni je trebalo 36 piškota) i preko njih staviti fil sa napolitankama, on je malo gušći od prethodna dva.

9. Tirtu dobro ohladiti i ukrasiti po želji.

10.  Meni je veoma teško da podelim fil na tri dela, ja sam svaki kuvala posebno, pola litre mleka sa dve kesice razmućenog pudinga i 3 kašike šećera i na kraju sam podelila 450 g putera po 150 g u svaki fil, nisam ga mutila samo sam ga dodala u topli puding i mešala ga žicom za mućenje, posle toga sam ohladila filove i filovala tortu, vi radite kako vama odgovara.

11.  Recept sam dobila od drugarice, prepoznace se ona.

     Prijatno!!!!

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s