Moderna pastrmajlija

Ovo makedonsko pecivo, koje ustvari može biti i kompletan obrok, prvi put sam probala kod moje komšinice Sandy, oduševila sam se i naravno morala sam  to svom mužu da pripremim.

Sastojci:

1 kg brašna

500 ml vode

1 kašičica šećera

14 g suvog kvasca ili 40 g svežeg kvasca

1 kašičica soli

100 ml maslinovog ulja

Sastojci za fil:

500 g svinjskog mesa

so i biber

1 kašika seckanog peršuna

2-3 čena belog luka

4 jaja

100 g putera

1 ljuta paprika

100 g mocarela sira

Priprema:

1.  Meso oprati i iseći na veoma sitne komadiće,posoliti i pobiberiti, dodati sitno seckan peršun, beli luk i sve to promešati. Ostaviti u frižider da se ukusi sjedine.

2.  U manju zdelicu staviti 150 ml mlake vode dodati kvasac,kašičicu šećera i kašiku brašna, sve promešati i ostaviti na stranu da kvasac zapeni.

3.  So i brašno izmešati, dodati kvasac i ostatak mlake vode,maslinovo ulje i zamesiti testo.

4.  Testo mesiti dok ne dobijete glatko i elastično testo,oblikovati ga u loptu te vratiti ga u posudu u kojoj ste zamesili. Premazati ga sa malo ulja, pokriti providnom folijom i ostaviti testo da se udupla.

5.  Uduplano testo premesiti ponovo i podeliti na pola i ostaviti da ponovo naraste oko pola sata.

6.  Od svake lopte razvaljajte koru u pravougaonik i staviti ih u pleh,koji ste postavili papirom za pečenje.

7.  Mocarela sir iseći na štapiće pa ih staviti na ivicu testa i malo preklopite ivice da se zalepe sa ostatkom testa.

8.  Na testo staviti meso,koje ste ranije marinirali i malo ga pritisnite da uđe u testo.

9.  Preko mesa posuti sa sitno seckanom ljutom papričicom ( ako ne volite,nemojte ni stavljati papriku ) i preko svega staviti parčiće putera.

10.  Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 200*C dok vam fino ne porumeni 5 minuta pre nego što je pastrmajlija gotova, umutiti jaja i preliti obe i vratiti nazad u rernu da se jaja ispeku.

11.  Pečenu pastrmajliju pokriti sa čistom salvetom da malo omekša i poslužiti sa čašom hladn og piva ili soka.

12.  Originalni recept je odavde

13.  Ja sam za nas dvoje pravila pola smese, cela smesa je dovoljna za četvoriočlanu porodicu

       Prijatno!!!!!

Advertisements

4 thoughts on “Moderna pastrmajlija

  1. Sandy, danas smo Shella i ja pravile pastrmajliju kod njih, da joj pokažem kako se pravi, jer jako joj se dopalo na slici.Ispala je fantastično, na žalost zaboravila sam da ponesem aparat ( koji je ustvari njen, dala mi ga je na uslugu, dok ne kupim novi ili popravim stari )
    Hvala tebi na ovom fantastičnom receptu a imaš ih ti iha ha dobrih.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s