Moderna pastrmajlija

Ovo makedonsko pecivo, koje ustvari može biti i kompletan obrok, prvi put sam probala kod moje komšinice Sandy, oduševila sam se i naravno morala sam  to svom mužu da pripremim.

Sastojci:

1 kg brašna

500 ml vode

1 kašičica šećera

14 g suvog kvasca ili 40 g svežeg kvasca

1 kašičica soli

100 ml maslinovog ulja

Sastojci za fil:

500 g svinjskog mesa

so i biber

1 kašika seckanog peršuna

2-3 čena belog luka

4 jaja

100 g putera

1 ljuta paprika

100 g mocarela sira

Priprema:

1.  Meso oprati i iseći na veoma sitne komadiće,posoliti i pobiberiti, dodati sitno seckan peršun, beli luk i sve to promešati. Ostaviti u frižider da se ukusi sjedine.

2.  U manju zdelicu staviti 150 ml mlake vode dodati kvasac,kašičicu šećera i kašiku brašna, sve promešati i ostaviti na stranu da kvasac zapeni.

3.  So i brašno izmešati, dodati kvasac i ostatak mlake vode,maslinovo ulje i zamesiti testo.

4.  Testo mesiti dok ne dobijete glatko i elastično testo,oblikovati ga u loptu te vratiti ga u posudu u kojoj ste zamesili. Premazati ga sa malo ulja, pokriti providnom folijom i ostaviti testo da se udupla.

5.  Uduplano testo premesiti ponovo i podeliti na pola i ostaviti da ponovo naraste oko pola sata.

6.  Od svake lopte razvaljajte koru u pravougaonik i staviti ih u pleh,koji ste postavili papirom za pečenje.

7.  Mocarela sir iseći na štapiće pa ih staviti na ivicu testa i malo preklopite ivice da se zalepe sa ostatkom testa.

8.  Na testo staviti meso,koje ste ranije marinirali i malo ga pritisnite da uđe u testo.

9.  Preko mesa posuti sa sitno seckanom ljutom papričicom ( ako ne volite,nemojte ni stavljati papriku ) i preko svega staviti parčiće putera.

10.  Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 200*C dok vam fino ne porumeni 5 minuta pre nego što je pastrmajlija gotova, umutiti jaja i preliti obe i vratiti nazad u rernu da se jaja ispeku.

11.  Pečenu pastrmajliju pokriti sa čistom salvetom da malo omekša i poslužiti sa čašom hladn og piva ili soka.

12.  Originalni recept je odavde

13.  Ja sam za nas dvoje pravila pola smese, cela smesa je dovoljna za četvoriočlanu porodicu

       Prijatno!!!!!

4 thoughts on “Moderna pastrmajlija

  1. Sandy, danas smo Shella i ja pravile pastrmajliju kod njih, da joj pokažem kako se pravi, jer jako joj se dopalo na slici.Ispala je fantastično, na žalost zaboravila sam da ponesem aparat ( koji je ustvari njen, dala mi ga je na uslugu, dok ne kupim novi ili popravim stari )
    Hvala tebi na ovom fantastičnom receptu a imaš ih ti iha ha dobrih.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s