Dinstane tikvice

Još uvek ih imamo u izobilju i mislim da ću uskoro da se pretvorim u tikvicu

Sastojci:

400 g mladih tikvica
225 g šampinjona
150 g dimljene slanine
1 veća glavica crnog luka
4-5 čena belog luka
po ukusu so i biber
po ukusu Vegetin mediteranski mix
1 mali feferončić
200 g basmati pirinač
voda za kuvanje
ulje za prženje
peršun i bosiljak

Priprema:

1.  Pirinač dugog zrna oprati i staviti u šerpicu sa kašičicom soli naliti sa vodom da bude jedan prst iznad pirinča i staviti da se kuva, kad provri,smanjiti temperaturu,poklopiti i kuvati dok voda ne uvri ili zrno ne omekša.

Dimljenu slaninu iseći na kocke i propržiti je u dubljem i širem tiganju. Izvaditi na tanjir,dodati sitno seckan crni luk i sitno seckan feferončić i propržiti dok luk ne postane staklast.

2.  Dodati šampinjone, koje ste očistili i isekli na lisatiće i ispržiti ih, dodati tikvicu,koju ste isekli na četvrtine pa na malo deblje listiće,poklopiti i dinstati sve zajedno dok tikvica ne omekša,po potrebi dodati malo vode.

3.  Kada su tikvice omekšale, dodati seckan pešun, pasirani beli luk,bosiljak,biber,vegetu mediteranski mix i po potrebi soli, sve dobro promešati.

4.  Povrće sipati preko skuvanog pirinča,slaninu posuti preko povrća i poslužiti. ( ja sam slaninu pomešala zajedno sa povrćem ).

5.  Recept iz magazina „Pošalji Recept“ od autorice Izabele Janoši iz Temerina.

    Prijatno!!!!

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s