Male gibančice

Idealno predjelo ili topli doručak

Sastojci:

3 jaja
200 g belog sira ili fete
3 kašike kisele pavlake/gustog jogurta
3-4 kašike ulja
1 pakovanje kora za gibanicu
1/2 kesice praška za pecivo
100 g riccota sira
2-3 kasike cottage sira ( mladi sir u grudvicama )
150 ml gazirane mineralne vode
50 ml gazirane mineralne vode
50 ml ulja

Priprema:

1.  Zagrejati rernu na 200 C a u međuvremenu spremiti fil.

2.  Žicom za mućenje izmutite jaja, dodajte ulje, kiselu pavlaku,kiselu vodu,pola kesice praška za pecivo i razdrobljeni beli sir, cottage i riccota, i raskomadatai 3-4 kore u fil i on mora biti dosta gust.

3.  Podmazati pleh za mafine, iseci kvadrate od kora, staviti svaki u kalup mafina, poprskati mešavinom kisele vode i ulja, pa staviti još jedan kvadrat preko i po dve kašike fila, prekriti krajevima i poprskati opet sa mešavinom kisele vode i ulja. Ako vam ostane fila, slobodno ga sipajte odozgore preko zatvorenih kora.

4.  Peći na 200*C za početak pa smanjiti na 180*C dok lepo ne porumene.

5.  Od ove smese trebate dobitii 12 gibančica. Najbolje su dok su tople, hrskave, ali se mogu jesti i hladne.

6.  Ovo možete poslužiti kao predjelo ili doručak sa kiselim mlekom ili jogurtom, ili sa prijateljima uz čašu piva.

7.  Po želji, možete dodati i svež spanać.koprive,sremuš

    Prijatno!!!!

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s