Punjena bavarska peciva

Sastojci:

7 g suvog kvasca
2 kašike + 1 kašičica braon šećera
60 ml tople vode
375 do 450 g brašna
100 g seckane ćureće šunke ( ili po vašem izboru )
50 do 75 g mozzarella sira ili po vašem izboru
1.5 l vode
4 kašičice sode bikarbone
15 g otopljenog putera
krupnije morske soli
250 ml toplog mleka

Priprema:

1.  U veću zdelu staviti toplu vodu,kvasac i kašičicu braon šećera,sve promešati i ostaviti da kvasac nadođe.

2.  U manju zdelicu staviti dve kašike braon šećera i 250 ml toplog mleka i mešati dok se šećer ne otopi.

3.  U nadošli kvasac dodati mleko i 375 g brašna i sa varjačom sve izmešati.Istresti testo na radnu površinu i dodavajući po malo brašna od onih 75 g dok ne dobijete meko testo.Možda vam neće biti potrebno svih 75 g. Oblikovati u loptu. Premazati sa uljem i pokriti sa providnom folijom i ostaviti na toplom mestu da se testo udupla.

4.  Uduplano testo podeliti na 4  jednake loptice,premesiti ih i na blago pobrašnjenoj radnoj površini razvaljati u pravougaonik 10cm X 30cm.Ako vam se testo lepi,posuti brašnom i odozgore.

5.  Šunkicu sitno naseckati a sir krupnije izrendati. Posuti četvrtinom količine šunke uz samu ivicu sa duže strane testa i preko šunke posuti četvrtinom od izrendanog sira.Uviti što  čvršće možete u rolat.

6.  Kada ste sve rolate zavili, seći na komade oko 2.5 do 3cm dužine sa oštrim nožem.

7.  Naređati ih u pleh koji ste postavili papirom za pečenje i ostaviti ih oko pola sata da se testo odmori.Nemojte ih pokrivati.

8.  Staviti u veću šerpu litar i po vode zajedno sa 4 kašičice sode bikarbone i pustiti da provri,smanjite tempertaturu.

9.  Uključite rernu da se greje na 200*C.

10.  U tiho vrijuću vodu spuštati komadiće isečenog testa i kuvati ih oko dvadesetak sekundi, okrećući ih jednom.Trebaju da izgledaju kao da su malo narasle.

11. Sa rešetkastom kašikom vaditi ih i vraćati na pleh u kome su bile.Naređati ih ponovo i staviti da se peku u prethodno zagrejanoj rerni oko dvadesetak minuta ili dok vam fino ne porumene i narastu.

12.  Pečeno pecivo premazati otopljenim puterom i posuti krupnijom morskom solju.

13.  Služiti ih tople kao predjelo ili za večeru ili doručak sa jogurtom ili mlekom.

14. Originalni recept možete videti ovde

     Prijatno!!!!

 

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s