Paprike punjene šampinjonima

Brz i jeftin ručak

Sastojci:

200 g sušene slanine
4 paprike babure
250 g šampinjona
1 mala glavica crnog luka
200 ml kisele pavlake
2 jaja
2-3 kašike peršuna
3 čena pasiranog belog luka
1 ljuta papričica
po ukusu: biber,vegeta,so
Priprema:

1.  U veći i dublji tiganj staviti slaninicu da se malo proprži.( originalni recept nije imao slaninicu, ja sam morala da je dodam jer joj je bilo krajnje vreme da se upotrebi ),Izvaditi i ostaviti na stranu.

2.  Dodati sitno seckan luk i po potrebi dodati još kašiku dve maslinovog ulja,dodati sitno seckanu ljutu papričicu (ako ne volite ljutkasto, izbacite je) i to pripržiti i na kraju dodati sečene šampinjone i pržiti ih dok vam voda ne uvri,povremeno promešajte.

3.  Skloniti sa vatre i malo prohladiti.

4.  U prohlađenu smesu dodati umućena jaja, kiselu pavlaku,pasiran beli luk,sitno seckan peršun i začine po vašem ukusu.

5.  Oprane paprike raseći na pola.

6.  Vatrostalnu posudu podmazati uljem, staviti rasečene babure u posudu i napuniti ih smesom od šampinjona.

7.  Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 220*C dok vam blago ne porumene

8.  Recept iz starijeg izdanja „Politikinog Bazara“

    Prijatno!!!!

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s