Grilled cheese

Jedna vrsta toplog sendviča, koji su moje deca obožavala

Sastojci:

8 parčeta hleba po vašem izboru
putera
4 listića lako topljivog sira
Za punjenje:
2 male ljute papričice ( jelapino ) ili 1 slatka paprika
4 šnite slanine, sitno iseckane
250 g krem sira
120 – 160 g rendanog žutog sira
1/4 kašičice mlevenog kumina
1/2 kašičice belog luka u prahu ( ja sam koristila 3 čena svežeg pasiranog belog luka )
po ukusu soli

Priprema:

1.  Slaninicu sitno iseckati i ispržiti da vam bude hrskava, staviti na kuhinjski papir da se ocedi.

2.  U veću zdelicu staviti krem sir, koji je sobne temperature,dodati sitno seckanu papričicu,koju ste očistili od žilica i semenki, dodati rendani žuti sir, bel luk u prahu ( ja više volim ukus svežeg ) i mleveni kumin,so i oceđenu slaninu i sve ti sjediniti u kompaktnu smesu.

3.  Parčiće isečenog hleba premazati sa omekšalim puterom, pa okrenuti i na stranu koju niste premazali puterom stavite smesu od krem sira, na drugo parče, opet na stranu koja nije premazana puterom staviti listić lako topljivog sira i sve to sastaviti zajedno.

4.  Zagrejte teflonski tiganj na osrednju temperaturu staviti sendvič na stranu na koju ste namazali puterom. Peći dok vam fino ne porumeni jedna strana pa onda okrenite i drugu stranu da se zapeče i sir sa unutrašnje strane se ne otopi.

5.  Možda će vam trebati više parčadi hleba, u zavisnosti koliko volite da imate fila u sredini.

6.  Poslužiti tople sa paradajz salatom.

7.  Originalni recept je odavde.

    Prijatno!!!

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s