Pita sa grizom

Sastojci:

1 pakovanje kora za pitu
8 punih kašika griza
6 punih kašika šećera
6 jaja
200 g suvog grožđa
1.2 l mleka
ulje
3 kesice vanil šećera
šećer u prahu
ruma za suvo grožđe ( nisam stavila količinu, meni je trebalo nekoliko kašika )

Priprema:

1.  U vrijuće mleko sipati polako griz i mešati pazeći da se ne stvore grudvice i skuvati ga.

2.  Skloniti sa ringle da bi se masa rashladila.

3.  U posebnoj posudi umutiti žumanca sa šećerom,pa dodati umućena belanca,sve sjediniti i izručiti u prohlađen skuvan griz,dodati suvo grožđe koje je prethodno nabubrilo u rumu i vanilin šećer ( ja koristim vanilla paste ).

4.  Staviti dve kore jednu na drugu,svaku poprskati sa uljem i vodom,do polovine na njih staviti fil pa uviti u jufku. ( ako su vam kore tanje stavite 3 ili 4, moje su deblje, te sam jedino imala )

5.  Od ove količine mogu se napraviti 5 jufke ( ako su jufke veće onda 4 ).

6.  Peći u zagrejanoj rerni na 200*C dok jufke ne porumene.Prekriti čistom vlažnom krpom i iseći tek kada se ohladi.

7.  Posuti prah šećerom.

    Prijatno!!!!

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s