Fish and chips

Ovo spada u brzu hranu, ne jedemo stalno možda jednom godišnje ili čak i ređje ali je ukusno

Sastojci:

355 ml piva
300 g brašna
600-700 g filea ribe po vašem ukusu
vegetin papar mix
vegetin mix sa belim lukom
3 – 4 krompira
ulje za prženje

Priprema:

1.  Rubu oprati i osušiti kuhinjskim papirom.

2.  Posuti sa vegetinim mixom od bibera i belog luka i ostaviti pola sata u frižider da se začini sjedinei

3.  U veću zdelu sipati pivo, dodati 225 g brašna i sve zajedno umutiti sa žicom za mućenje.

4.  U plitak tanjir sipati ostatak brašna.

5.  Svaki file prekriti sa smesom od piva, ocediti i provući kroz ostatak brašna.

6.  Ako imate fritezu, pržite u njoj, ako nemate u dublji tiganj sipati ulje i pržiti u vrelom ulju, stalno okrećući riblje filete dok  ne postanu zlatno žute boje.

7.  Riba spremljena na ovaj način je veoma sočna.

8.  Poslužiti vruće sa prženim pomfritom

    Pomfrit:

1.  Krompir oljuštiti i iseći na štapiće željene debljine ( ja nekad ne ljuštim krompir sanmo ga dobro izribam četkicom ).

2.  U veći i dublji tiganj, ili ako imate fritezu zagrejati ulje, staviti krompir i pržiti ga samo nekoliko min uta.

3.  Izvaditi krompir u neku tepsiju ostaviti u zamrzivač na pola sata do sat vremena, ili dok pržite ribu, izvadite ga iz zamrzivalča i ispržiti ga ponovo.

4.  Ovim postupkom stavljanja u zamrzivač i ponovnog prženja dobićete spolja hrskav  a unutra mekan pomfrit i mnogo manje će upiti ulje.

Prijatno!!!!

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s