Francuske prženice u obliku baklave

Da ste videli moje oduševljenje kad sam prvi put zagrizla ove prženice…..jede vam se baklava a nemate vremena,pripremite ih na ovaj način za doručak ili poslasticu,potrebno vam je samo 15 minuta,možda i manje.

Sastojci za agdu:

3 kašike meda
3 kašike vode
1/2 naribane (zest)pomorandžine korice
1/2 naribane (zest) limunove korice
1/2 kašičice mlevenog cimeta ili 1 štapic cimeta

    Za baklavu/prženice:

75 g seckanih oraha
10 g seckanog suvog grožđa
1/2 kašičice mlevenog cimeta
2 kašike meda
4 šnite hleba

Za pohovanje:

1 jaje
2 kašike mleka
1 kašičica vaniline esencije
1 kašika soka od pomorandže
1 kašika soka od limuna

   Priprema:

Agda:

1.  U manju šerpicu staviti vodu, med, naribanu koricu limuna i pomorandže i cimet i kuvati dok ne dobijete gušći sirup.

2.  Sklonitio sa ringle pa procediti kroz cediljku.

Nadev:

1.  Naseckati orahe, suvo grožđe pa staviti u manju posudicu, dodati med i cimet i sve dobro sjediniti.

2.  Na dve šnite hleba ravnomerno rasporediti fil i prekriti sa druge dve šnite hleba.

3.  Umutiti jaje  u plići tanjir, dodati sokove od limuna i pomorandže, vanilinu esenciju ui mleko, sve to sjediniti

4.  U teži tiganj sipati ulje ili puter ( po vašoj želji) pa zagrejati na osrednjoj temperaturi.

5.  Svaki „sendvič“ pažljivo uvaljati u smesu od jaja i pržiti sa svih strana dok vam fino ne porumeni.

6.  Prženice preliti sa agdom, dodati još malo naribane korice limuna i pomorandžei poslužiti za doručak ili kao poslasticu.

     Prijatno!!!!

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s