Muffini sa kačkavaljem i tikvicama

Tikvica imamo još uvek, muffini su jako meki, tako da deci možemo i da podvalimo
Sastojci:125 ml mlaćenice ili jogurta
125 ml maslinovog ulja
30 g šećera
1/2 kašičice soli
1 veliko jaje
300 g rendanih i oceđenih tikvica
200 g rendanog kačkavalja ( Gruyère )
320 g brašna
6 g praška za pecivo
4 g sode bikarbone

Priprema:
1.  Uključiti rernu na 175*C i staviti korpice u pleh za muffine i ostaviti na stranu.

2.  Narendati kačkavalj i tikvice,svaki posebno.

3.  U veću zdelu staviti brašno, prašak za pecivo i sodu bikarbonu.

4.   drugu zdelu umutiti, sa žicom za mućenje, jaje, dodati ulje i mlaćenicu / jogurt, so, šećer i dodati oceđene tikvice  i sir i sve sjediniti. Dodati brašno i sve to sjediniti zajedno.

5.  Puniti svaku korpicu oko 3/4 punu i staviti  da se peče oko 35 minuta ili dok vam fino ne porumene.

6.  Pečeni muffini će vam tokom pečenja narasti, ali će posle pasti dole i izgledaće kao tart.

7.  Ostaviti ih u plehu desetak minuta da se ohlade i tek ih onda poslužiti sa jogurtom ili pivom.

8.  Posle pečenja, dok su topli,izgledaju dosta masni, jer se sir otopio, ali prilikom stajanja se osuše,tj sir se stegne.

    Prijatno!!!!!

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s