Posna pita sa prazilukom

Danas mi se prijela pita,prvo htedoh slatku sa višnjama, pa kad videh koliko imam praziluka u frižideru,promenih mišljenje ( a tako mi se jela pita sa višnjama, nju ću u subotu da napravim prijateljici za rođendan)

 

Sastojci:

500 g praziluka
1 osrednja šargarepa
150 g pirinča ili kinoe
po ukusu soli i bibera
100 ml mineralne vode
100 ml ulja, 75 ml za prženje 25 ml za poprskati kore
500 g kora za pitu

Priprema:

1.  U šerpicu staviti opran pirinač sa malo soli, naliti vodom i kuvati, dok se pirinač ne skuva, ali nemojte da vam bude prekuvan.

2.  Ako imate braon quinoa, skuvati nju umesto pirinča.

3.  Procediti i ostaviti pirinač ili quinoa na stranu, prethodno rastresti viljuškom.

4.  U veći i dublji tiganj sipati nekoliko kašika ulja.

5.  Praziluk očistiti i oprati pa ga iseći na pola, moji su bili ogromni, sekla sam ih na 4 dela, pa ih iseći na što tanje snitice, staviti u tiganj i pržiti ih na tiho, kada su se malo propržili, dodati jednu narendanu šargarepu i nju propržiti zajedno sa prazilukom.

6.  Dodati soli i bibera po ukusu, ako želite umesto soli možete dodati  kašičicu vegete, sve dobro promešati.

7.  Dodati skuvani pirinač i sjediniti sa prazilukom.

8.  Staviti jednu koru ( moje su kore malo deblje, ne one potpuno tanke),poprskati ih sa kiselom vodom i uljem pa razbacati fil svuda po kori onda staviti i drugu koru preko,poprskati je sa smesom od kisele vode i ulja i isto uraditi sa filom i tako uraditi i sa trećom korom.

9.  Uviti ih u rolat, pa ih stavite u pleh, koji ste špostavili sa papirom za pečenje.Ostavite malo razmaka između rolata, da vam se fino ispeku.

10.  U mom pakovanju ima 12 kora, dobila sam 4 rolata.

11.  Gledajte da rasporedite fil da imate dovoljno za svih 12 kora.

12.  Kore premazati smesom od ulja i kisele vode.Posuti po želji sa susamom.

13.  Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 185*C oko pola sata ili dok vam fino ne porumeni.

14.  Ja moju pitu posle pečenja nisam pokrila, ostavila sam da se malo prohladi pa sam je sekla i poslužila,jer sam htela da mi korica bude hrskava, vi kako hoćete.

      Prijatno!!!!!!

One thought on “Posna pita sa prazilukom

  1. Povratni ping: Paprike punjene pasuljem | CookingwithZokie

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s