Prhke vanilice

Otkrila sam još jedan odličan recept za vanilice.

Sastojci:

90 g krem sira (Philadelphia,ABC)
120 g putera
60 g prah šećera
190 g brašna
džem za filovanje

Priprema:

1.  Puter i krem sira,sobne temperature,sa prah šečerom umutiti u penastu smesu.

2.  Dodati brašno,malo promešati i izvrnuti sve na radnu površinu i sve dobro umesiti dok ne dobijete fino glatko testo.

3.  Po želji možete dodati i malo ribane korice limuna ili pomorandže, ili esenciju vanile, ja nisam.

4.  Na blago pobrašnjenoj radnoj  površini, rastanjiti testo i modlicom vaditi vanilice.

5.  Po želji, od ovog testa možete praviti i male sitne kiflice,testo rastanjiti u manji krug iseći na 8 delova,staviti vrlo malo džema i uvijati male kiflice,koje su samo jedan zalogaj.

6.  Rernu zagrejati na 180*C i peći kiflice ili vanilice 15 minuta, ili dok vam vrlo blago ne porumene.

7.  Ohlađene  kiflice posuti prah šećerom a vanilice filovati džemom i posuti prah šećerom.

    

     Prijatno!!!!

 

 

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s