Pečeni beli luk

Dolazi hladno vreme a sa njim i prehlade i gripovi.Beli luk je prirodni antibiotik i mnogi ga ne mogu jesti u svežem stanju, izvolite pa probajte pečen, imaćete divnu mazalicu za hleb.

Sastojci:

nekoliko glavica belog luka

morska krupnija so

maslinovo ulje

Priprema:

1.  Čenove belog luka oljuštite i stavite u posudu.

2.  Dodati soli i maslinovog ulja i sve dobro promešati da se so rasporedi svuda podjednako na čenove belog luka.

3.  Isipati u tepsiju,koju ste postavili papirom za pečenje i peći na 180*C oko pola sata ili dok vam beli luk ne dobije lepu rumenu boju.

4.  Ohladiti, po želji ga možete pasirati ili jesti cele čenove sa nakim finim hlebom.

Drugi način pečenja belog luka:

1.  Ne oljuštenoj glavici odseći vrh posoliti,preliti sa maslinovim uljem i zaviti u alu-foliju.

2.  Peći oko sat vremena na 180*C.

3.  Pečeni beli luk ostaviti da se prohladi,istisnuti iz ljuskice, veoma lako ispada.

4.  Staviti u teglicu,preliti sa još malo maslinovog ulja i koristiti po potrebi.

    Prijatno!!!

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s