Salata od kupusa i karfiola

Meni bi ova salata bila idealna večera

Sastojci:

1/2 glavice svežeg kupusa
1 manji karfiol
1 struk praziluka
250 g šampinjona
2-3 češnja belog luka
1 čajna kašičica kima u zrnu
4 kašike sirćeta od belog vina
4 kašike maslinovog ulja
2 kašike soka od limuna
so i biber po ukusu

Priprema:

1.  Kupus sitno narezati i malo izgnječiti rukom, dodati so, biber, kim ( ja kim ne volim i ne stavljam ga) i ostaviti da odstoji oko 2 sata. Šampinjone očistiti, sitno iseckati i malo propržiti na jednoj kašiki ulja i ostaviti da se ohlade.

2.  Karfiol očistiti, odvojiti cvetice i blanširati 5-6 minuta u kipućoj slanoj vodi, blanširani karfiol ispirati hladnom vodom,dobro ocediti i staviti u frižider da stoji oko 2 sata. Praziluk iseckati i izgnječiti rukom, pomešati sve sastojke, dodati mešavinu ulja, sirćeta, i soka od limuna, sve promešati i do služenja staviti u frižider.

3.  Poslužoti je kao prilog,dobro ohlađenu.

4.  Autor originalnog recepta je KopiR sa Serbian Cafea

Prijatno!!!!

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s