Cimet rolnice sa bundevom

Danas smo svi u znaku bundeve, šta ćemo kad ih imamo i previše, ja je volim na sve moguće načine i kad sam našla ovaj recept za rolnice sa njom, oduševila sam se.

Sastojci:

  Za testo 1 cup / šolja = 250 ml

1/4 šolje mlake vode
2 1/4 kašičice suvog kvasca
1/3 cup mlakog mleka
1 veliko jaje, umućeno
200 g samleveno bundevino meso (skuvano, ocedjeno i propasirano)
1 kašika otopljenog putera
300 g brašna (otprilike, trebace vam jos, dok mesite testo,u zavisnosti od bundeve)
1 1/4 šolje brašna od ceog pšenicnog brasna ( whole wheat)
1 kašicica soli
1/2 šolje braon šećera
1/2 kasšičice cimeta
1/4 kašičice mlevenog djumbira ( u prahu)
1/4 kašičice mlevenog kardamoma

    Za premazivanje testa:

110 g putera
2/3 šolje šećera
1/4 solje braon secera
2 kašičice cimeta
1/2 kašičice allspice
1/2 kašičice djumbira u prahu
1/4 kašičice muskatnog oraha
1/8 kašičice mlevenog klinčića

    Premaz od krem sira:

120 g krem sira (philadelphia, ili bilo koji drugi koji koristite)
110 g omekšalog putera
1 kašičica ekstrakt vanile
3/4 kašičice sveže iscedjenog soka od limuna
     2 cup šećera u prahu

Priprema:

U velikoj posudi za mešenje,staviti mlaku vodu i dodati kvasac, promešati i ostaviti da stoji 5 minuta.

Dodati mlako mleko, jaje, bundevu, puter, 2 šolje brašma, braon šećer, so, cimet, djumbir i kardamom, smesi od kvasca i vode, koju ste prethodno izmešali, muteći jako brzo sa varjačom.

Dodavati brašno od celog pšenicnog zrna, po malo, dok ne dobijete testo koje možete da mesite.

Istresti testo na pobrašnjenu površinu, i mesiti, povremeno dodavajući brašno, dok ne dobijete glatko i elastično testo

Sipati malo ulja u posudu i uvaljati loptu od testa u ulje, prekriti providnom folijom i ostaviti da se udupla količina na toplom mestu, oko sat vremena.

Dok testo raste vi pripremite fil sa kojim ćete premazati testo.

Staviti u posudu puter i sve sastojke koji idu u fil;beli i braon šećer, cimet, allspice, djumbir u prahu, narendani muškatni orah i mleveni klinčić, sve to dobro sjediniti rukom ili varjačom i ostaviti na stranu.

Naraslo testo staviti na radnu površinu rastanjiti u pravougaonik velicine 40cm X 30cm pa premazati prethodno pripremljenim filom.

Urolati testo od šire strane i kad je urolano, malo ga razvući da dobijete dužinu od 50cm.

Urolano testo iseći oštrim nožem u 15 parčadi, svaki put posle sečenja, propustiti nož kroz toplu vodu i obrisati, pa nastaviti sa sečenjem.

U podmazanu vatrostalnu tepsiju veličine 22cm X 34cm (ili sličnih veličina, može i okrugla dublja tepsija), naređati isečene rolnice pa ih prekriti providnom folijom i ostaviti ih još 45 minuta da ponovo naraste.

Peći ih u prethodno zagrejanoj rerni na 180*C oko 25 do 30 minuta, u zavisnosti od rerne, gotove su kad dobiju lepu zlatno-braon boju.

Dok se rolnice peku, pripremiti premaz:

U posudu staviti krem sir, puter, ekstrakt vanile, sok od limuna pa sve to umutiti, postepeno dodavati prah šećer po malo (pazite da ne pustite mikser dok prah šećer ne umešate malo u smesu od sira, inače ćete imatii prah šećer svuda po kuhinji)

Vruće cimet rolnice premazati smesom od sira.

Prijatno!!!!!

 

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s