Mini štrudlice s breskvama

Jelo mi se nešto slatko, prvo sam mislila da pravim štrudlu sa orasima, mrzelo me da meljem orahe, i kad videh ovaj recept na internetu, znala sam da je pravi izbor.
Sastojci:
 300 g brašna
75 g šećera
1 kašičica meda
5 g suvog kvasca
1 jaje
75 ml mleka
50 g putera
1/2 kašičice soli
1 kašičica vaniline esencije
5 zrelih bresaka
Priprema:
Prvo ćemo napraviti starter za testo.Zagrejati pola količine mleka u mikrotalasnoj da bude mlako, dodati kašičicu meda i mešati da se med otopi, dodati dve kašike brašna,sjediniti sa mlekom i na kraju dodati kvasac,još jednom sve izmešati i ostaviti na stranu da se količina udupla,trebaće oko pola sata.
U zdelu od miksera staviti jaje, pola šećera i dodati nadošli starter i sve dobro sjediniti, mešajući nekoliko minuta.Dodati brašno,tečnu vanilu, otopljeni puter,so i ostatak mlakog mleka i pustiti da se sve sjedini, nekoliko minuta,na osrednjoj brzini.
Testo oblikovati u loptu, prekriti providnom folijom i ostaviti na toplom mestu da se udupla.
Uduplano testo podeliti na 8 loptica i ostaviti da još jednom naraste oko pola sata.
Dok vam testo raste prvi put, napraviti nadev od bresaka, Oljuštiti ih i iseći ih na kocke, nemojte da se vam premale, jer će tokom kuvanja breskve da se „istope“,staviti u manju šerpicu i dodati onu drugu polovinu šećera, koje vam je ostalo od testa.Na osrednjoj temperaturi pustiti da provri, snmanjiti temperaturu i kuvati oko 5 minuta,povremeno mešajući. Ostaviti da se potpuno ohladi.
Narasle loptice razvaljati 15 cm u dužini i 15 cm u širini,stasviti nadev po sredini, jednu stranu iseći na trakice sa pizza nožem, stranom, koja nije isečene,prekriti nadev, viljuškom ili vašim prstima pritisnuti krajeve da se zalepe pa isečenim trakicama prekriti testo.
Tako uraditi sa svih osam loptica, U originalnom receptu je bilo 3 breskve za nadev,meni nije bilo dovoljno za svih osam štrudlica, pa sam nekoliko štrudlica napravila sa višnjama, koje sam dobro ocedila.
Gotove štrudlice premazati umućenim jajetom, sa nekoliko kapi vode i ostaviti da se odmore desetak minuta. Preći ih, u prethodno zahrejanoj rerni na 180*C oko pola sata ili dok vam blago ne porumene.
Ohladiti, posuti prah šećerom i poslužiti.
Prijatno!!!!!

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s