Punjeni paradajz

Ako volite paradajz, koliko moj muž, volećete i ovaj ručak

Sastojci:

8 paradajza
400 g mlevenog mesa
150 g pirinča
2 osrednje šargarepe
2 glavice sitno seckanog crnog luka
5-6 čena pasiranog belog luka
po ukusu biber,mlevena paprika so, vegeta,bosiljak, peršun, celerov list
    Sastojci za sos:
1 kašika brašna
200 ml kuvanog paradajza
200 ml vode
po ukusu začini

Priprema:

Paradajz oprati i odseći  gornji deo a sredinu iz paradajza pažljivo izvaditi i iseckati.

U dublji tiganj sipati ulje i dodati sitno sečen crni luk i pasirani beli luk i ispržiti, dodati rendanu šargarepu, malo propržiti i dodati opran pirinač ( ja koristim kinou umesto pirinča )propržiti kratko i na kraju dodati mleveno meso i sve to izdinstati dok vam voda iz mesa ne uvri.

Dodati začine po vašem ukusu,kašičicu crvene mlevene paprike,seckano lišće celera i peršuna i sve to dobro sjediniti.

Napuniti sa smesom izdubljen paradajz i poklopiti ga sa odsečenim vrhom.

Naređati napunjen paradajz u vatrostalnu ili zemljanu posudu.

Na malo ulja propržiti kašiku brašna,dodati sitno seckanu sredinu paradajza naliti sa kuvanim paradajzom i vodom,začinti po ukusu i pustiti da se malo prokuva.

Preliti preko paradajza i peći u rerni na 200*C oko pola sata ili dok vam se sos ne zgusne.

Ja sam između paradajza stavila sečene komade ljute paprike i baš mu je to dalo onaj fini ukus.

Poslužiti sa hlebom ili pire krompirom.

Recept iz magazina „Pošalji Recept“ a autor je Jasmina Štraka

Prijatno!!!!

2 thoughts on “Punjeni paradajz

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s