Hleb sa belim lukom

Obožavam beli luk, a ovako pripremljen hleb je idealno predjelo ili prilog nekoj finoj salatici.

Sastojci:

1 bajati hleb

75 do 100 g putera

1 kašika maslinovog ulja

4 do 5 čena belog luka ( ili više ako volite )

2 kašike sitno seckanog peršuna

1 kašika majčine dušice

soli po ukusu

Priprema:

Puter i kašiku maslinovog ulja otopiti u šerpicu,dodati 4-5 čena pasiranog belog luka ,ako je puter neslan,dodati pola kašičice soli i sve to pržite na tihoj temperaturi ,mešajući.Dodajte seckani peršun i majčinu dušicu i sve dobro sjedinite.

Hleb iseći na šnite, ali ne do kraja i pomoću male kašičice punite između kriški hleba sa smesom iz šerpice.

Uviti hleb u foliju i peći na 185*C oko 15 minuta, otvoriti foliju i zapeći da dobijete lepu hrskavu koricu još 5 minuta.

Kod nas za kasni doručak sa jajima na postelji od mladog luka,šampinjona i ljute papričice,uz sir i paradajz

Prijatno!!!

4 thoughts on “Hleb sa belim lukom

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s