Kiflice sa cimetom i pomorandžom

Peciva sa cimetom obožavam,ovo je pecivo sa lisnatim testom koje ćete sami napraviti.

 

Sastojci:
500 g brašna
1 kocka svežeg ili 10 g suvog kvasca
70 g šećera
200 g žutog šećera
250 ml mleka
2 žumanceta
prstohvat soli
200 g putera
1 pomorandža
2 kašičice cimeta

 

Priprema:

Zagrejati mleko i u pola količine stavite kvasac i kašičicu šećera ( oduzmite od onih 70 g ) i sve dobro izmešajte da se kvasac otopi i ostavite na stranu da kvasac nadođe.

U veću posudu za mešenje prosejati brašno,dodati prstohvat soli,šećer žumanca,ostatak mleka i nadošli kvasac i mesiti dok ne počne da se odvaja od zidova posude. Isipati na radnu povrčinu i mesiti dok ne dobijete glatko testo.Oblikovati u loptu i vratiti u posudu u kopjoj ste zamesili i blago premažite sa uljem.Pokriti sa providnom  folijom i ostaviti pola sata da testo malo naraste.

Naraslo testo premesiti i  rastanjiti u pravougaonik 30cm X 40cm i na polovinu testa staviti hladan puter isečen na listiće.Preklopiti sa drugom polovinom i ponovo pažljivo rastanjiti  pazeći da vam puter ne izađe sa strane.

Testo preklopiti na trećine i ponovo preklopiti na trećinu. Uviti ga u providnu foliju i ostaviti u frižider  sat vremena, testo će početi polako da vam raste.

Rastanjitui ohlađeno testo u pravougaonik ( po potrebi blago pobrašniti radnu površinu ) 60cm X 40cm i poprskati ga sokom od jedne pomorandže a odozgore narendati koru.

Posuti ga mešavinom cimeta i žutog šećera i uviti u rolat.

Rolat iseći na šnite 3cm debele i svaku šnitu, pomoću varjače, koju ste poprašili sa brašnom, napraviti udubljenje na sredinu šnite po dužini.

Ovako napravljene kiflice naređati na pleh koji ste postavili papirom za pečenje.Pokriti ih i ostaviti da ponovo narastu oko 15 do 20 minuta.

Peći ih u prethodno zagrejanoj rerni na 180*C oko 20 do 25 minuta.

Ohladiti ih malo,posuti sa prah šećerom i poslužiti.

Recept iz časopisa „Pošalji recept“ i autor je Dragana Sekulić iz Kraljeva.

Prijatno!!!

2 thoughts on “Kiflice sa cimetom i pomorandžom

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s