Rolati sa slaninom i blitvom

Vrlo fino i dekorativno jelo, za koje vam nije potrebno puno vremena.

Sastojci:

4 veće teleće šnicle
8 lente dimljene slanine
1 veza blitve
2 skuvana jaja
2-3 grančice svežeg ruzmarina
175 do 200 ml belog vina
1 kašika vegete ili začina po izboru
po ukusu so i biber
ulje za prženje

Priprema:

Šnicle istanjiti kuhinjskim čekićem ( staviti ih između dva papira za pečenje ili u kesu za zamrzivač da vam ne bi prštalo okolo ) pobiberiti ih i posuti sa začinima koje koristite.

* Umesto teletine možete koristiti pileće, ćureće ili svinjske šnicle, podjednako će biti ukusne.

Na svaku šniclu staviti po dve lente dimljene slanine i preko staviti iskidane iglice ruzmarina.

Na slaninu i ruzmarin staviti polutke,prethodno skuvanih jaja. Preko staviti list blitve ili po izboru možete staviti i spanać.

Spoljne strane saviti prema unutra i šnicle uviti u rolate.

Pričvrstite rolate sa kuhinjskim koncem, zadenuti po pola grančice ruzmarina na svaki paketić.

U dublji tiganj sipati ulje i pržiti šnicle da vam porumene sa svih strana. Kada su porumeneli sa svih strana, naliti sa belim vinom i dinstati dok vam svo vino ne ispari.

Izdinstane rolate preseći na pola, preliti ih sa tečnošću koja je ostala u tiganju i poslužiti sa barenim povrćem,pire krompirom i salatom po vašem izboru

Prijatno!!!!

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s