Katedralski prozori

Počele su slave  i mnoga druga slavlja, evo jednog lepog kolača, koji će deca obožavati.

Sastojci:

180 g čokolade za kuvanje ( poluslatke )

2 kašike putera

1 jaje,umućeno sa viljuškom

750 ml minijaturnih marshmallows u pastelnim bojama

75 g seckanih oraha

100 g kokosa

Priprema:

U šerpicu sa debljim dnom staviti čokoladu, koju ste sitnije isekli, i puter i otopiti na niskoj temperaturi, povrememo promešajte.

Jaje umutiti viljuškom i po malo sipati otopljenu čokoladu u umućeno jaje mešajući i sve to zajedno vratiti na ringlu i kuvajte,mešajući još dva minuta.

Isipati u metalnu činiju,ohladiti oko petnaestak minuta i onda ubacite minijaturne marshmallow i iseckane orahe.Sve zajedno, veoma nežno izmešati.Ostaviti u frižider oko pola sata da se ohladi.

Staviti najlon na radnu površinu,smesu oblikovati u rolat širine oko 3cm ili ako volite veće krugove, napravite deblji rolat.

Staviti rolat na najlon i pomoću najlona lepo oblikovati rolat,( uviti  u najlon i dobro zategniti krajeve )
.Odviti.

Na veći tanjir staviti kokos i uvaljati dobro rolat sa svih strana.Staviti na papir za pečenje,uviti u rolat i dobro zategnuti stranice i uviti da rolat ima lep oblik i da se lepo zatvore krajevi.

Staviti u zamrzivač najmanje 4 sata ,ili najbolje preko noći.
Odviti  ( ostaviti na sobnoj temperaturi oko pola sata )i iseći sa reckavim nožem za hleb, na komade debljine oko 1 cm ili kako ih vi već volite.

Možete ih čuvati u hermetičko zatvorenoj kutiji u frižideru.

Recept preuzet iz magazina “ Taste of Home“

Prijatno!!!!

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s