Pita od lisnatog testa i pečuraka

Ovakve pite obožavam, fine su za predjelo ili laganiju večeru.

Sastojci:

2-3 kašike    maslinovog ulja
1    veća ljutika/aljma
500 g    šitake pečurke (ili bilo koje druge)
1/2 kašičice    morske soli ili vegete Natur
1/2 kašičice    sveže mlevenog bibera
1 kašičica    svežeg timijana ili 1/2 kašičica suvog
250 g    lisnatog testa
150 g    bri sira (ili bilo koji lako topljivi mekaniji sir)
po želji    crni i beli susam

Priprema:

Lisnato testo rastanjiti (ja kupujem sveže u pekari na kg i već je rastanjeno) u željenu veličinu.

Na 1/3 testa, u sredini, staviti narezani bri sir.

Preko testa staviti ispržene pečurke.

Trećinu testa iseći u trake pa ih prebacivati preko testa

Gotovu pitu premazati belancetom i posuti susamom.

Peći je u prethodno zagrejanoj rerni na 170°C oko 35 min.ili dok vam lepo ne porumeni.

Nadev od pečuraka:

Zagrejati ulje u dublji tiganj pa staviti sitno seckanu ljutiku/aljmu da se proprži, povremenio mešajući oko 3 do 4 min. dodati iseckane pečurake i pržiti ih sve dotle dok vam tečnost koju su ispustile prilikom prženja, ne ispari, a one počnu polako da rumene.

Dodati timijan, vegetu i sveže mlevenog bibera, dobro promešati i ostaviti da se prohlade.

Poslužiti uz zelenu salatu za večeru ili poslužiti gostima, uz pivo.

Prijatno!!!!!

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s